Tienermeisjes gaan politie Zaandam te lijf
Binnenland

Tienermeisjes gaan politie Zaandam te lijf.

Een nieuw dieptepunt in het gebrek aan respect voor de politie bij de jeugd van tegenwoordig. Toen agenten een ruzie tussen leerlingen van twee verschillende scholen in Zaandam wilden sussen, werden ze aangevallen door tienermeisjes.  

De aanleiding van de ruzie was een bedreiging van een meisje via - hoe kan het ook anders in de huidige wereld - social media. Waarom het meisje werd bedreigd is niet duidelijk, maar het zal vast wel over 'verkeerde' make-up zijn gegaan, of zoiets.

Dat het in elk geval serious business was bleek wel toen opgetrommelde agenten bij de school waar de ruzie werd uitgevochten aankwamen. Het pubergevecht was toen al behoorlijk uit de hand gelopen. Een gesprek was niet mogelijk en de groep keerde zich direct tegen de agenten die "bedreigd, uitgescholden en getrapt" werden.

Drie meisjes van slechts 13, 14 en 15 lentes jong werden uiteindelijk opgepakt en de dienstdoende agenten hebben aangifte gedaan: "Vanwege het lichamelijke geweld, maar ook de scheldwoorden van de meisjes naar de collega's; ze riepen woorden als 'kankerpolitie'", aldus de Teamchef op de website van de politie.

De politie heeft "een stevig gesprek" gevoerd met de conciërges van beide scholen waar de leerlingen op zitten, dat zal ongetwijfeld veel gaan helpen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →