Tieners (16) eten salade in parkeergarage, krijgen 109 euro boete

Tieners (16) eten salade in parkeergarage, krijgen 109 euro boete 

14 februari 2023 - 11:41

Huilen, daar moet je zoals een van hen al zegt toch mooi zes avonden bij de McDonald's voor werken! Twee tieners dachten dat de parkeergarage van De Mare in Alkmaar een goede plek was om een salade te eten, maar werden betrapt door boa's en moeten nu een boete van 109 euro lappen.

Wat was er aan de hand? De twee hadden een maaltijdsalade gekocht bij een supermarkt en wilden die opeten, maar het regende dus gingen ze de parkeergarage in. En aangezien parkeergarages vooral bedoeld zijn om auto's te parkeren en niet om maaltijden te nuttigen, schreven toegesnelde boa's een torenhoge boete uit: "109 euro, daar ben ik dus zes avonden voor aan het werk", aldus een van de tieners.

Ze zijn overigens niet van plan die te betalen en hebben een bezwaarschrift bij het OM ingediend. De boa's hadden immers ook vriendelijk kunnen vragen of de tieners wilden ophoepelen. De gemeente laat aan De Telegraaf weten dat er regelmatig sprake van jeugdoverlast is in het winkelcentrum. "Afgesproken is om handhavend op te treden als jeugd zich groepeert in het winkelcentrum en als er aanleiding is tot het uitschrijven van een proces verbaal. Daar ging een periode van waarschuwen aan vooraf, maar die is nu voorbij."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml