Tientallen wielrenhoolies Etten-Leur belagen agenten

Tientallen wielrenhoolies Etten-Leur belagen agenten 

21 augustus 2023 - 13:43

Ziet u nu wel? Onvervalst tuig vindt u in elke laag van de samenleving en ook bij elk soort sportevenement dat u maar kunt verzinnen. Zelfs bij zo'n 'beschaafde sport' als wielrennen Oké, de renners zelf zijn op de openbare weg zo asociaal als maar zijn kan, maar op deze idioot na staat het publiek over het algemeen toch braaf te kijken en doet het geen gekke dingen.

Nou, niet in Etten-Leur. Daar zijn bij feestelijkheden rondom de Profwielerronde die daar werd gehouden (winnaar Mathieu van der Poel) tientallen bezoekers op de vuist gegaan met elkaar en met de daar aanwezige dienders. 

Rond 21.30 uur ontstond er een vechtpartij nabij de Markt en het Raadhuisplein. Nog altijd is onduidelijk waarom precies. Maar wij gokken iets met teveel drank en pillen. Hoe dan ook, de politie kwam langs om de boel te sussen maar dat lukte niet echt. "De situatie was zo dreigend dat de dienders hun wapenstokken moesten gebruiken en op linie moesten gaan staan om de menigte op afstand te houden", weet het AD.

In totaal raakten drie agenten gewond. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis, maar zijn volgens de woordvoerder "flink toegetakeld". Uit eindelijk zijn drie mannen en een vrouw uit Sint Willebrord in de kraag gevat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml