TikTok gaat verslaving tegen: code nodig na 60 minuten

TikTok gaat verslaving tegen: code nodig na 60 minuten 

01 maart 2023 - 16:17

U denkt natuurlijk dat die Chinezen achter TikTok zich van alle kritiek geen moer aantrekken, maar niks is minder waar: om verslaving bij tieners tegen te gaan, komt er een timer voor gebruik van de TikTok-app. 

Gebruikers onder de 18 jaar kunnen pas verder kijken nadat zij een pincode hebben ingevoerd. In de komende weken gaat de aanpassing in. De minimumleeftijd voor TikTok is 13 jaar. Door een pincode in te voeren, moeten de jonge gebruikers actief de keuze maken of ze verder willen kijken of niet. Ook gaat TikTok wekelijkse overzichten sturen naar tieners, met daarin hun totale schermtijd. Verder raadt de app tieners aan alsnog een timer van 100 minuten in te stellen als zij 60 minuten te weinig vinden. 

Ja, dat gaat vast heel erg veel helpen. Ouders of verzorgers met een gekoppeld profiel kunnen ook de schermtijd van hun kinderen instellen. Bovendien krijgen zij via een dashboard inzicht in hoe vaak de app is geopend en hoe lang er is gekeken. Verder kunnen zij op bepaalde tijden meldingen uitzetten voor hun kinderen. Wel moeten ouders hiervoor de app op hun telefoon installeren, waardoor TikTok ook bij hen informatie verzamelt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml