Tilburgse politicus wil verbod op vrije katten
Binnenland

Tilburgse politicus wil verbod op vrije katten.

De staatsterreur tegen katten in Tilburg gaat binnenkort ongekende vormen aannemen. Als het aan de lokale politicus Hans Smolders ligt, dan worden de lieve schattige huisdieren binnenkort uit het straatbeeld geveegd. Behalve als ze aan de ketting liggen dan.

Het irriteert de voorman van 'Lijst Smolders' namelijk mateloos dat katten wel eens de in hun ogen vrije natuur (de tuin van de buurman dus) gebruiken om de noodzakelijke behoefte te doen. Om dit te voorkomen, moeten katten verplicht aan de hondenriem van de man die zegt geen kattenhater te zijn (ja, sure...). En dan niet alsnog hun behoefte doen natuurlijk, anders mag het baasje 400 euro aftikken.

Iedereen die de spinnende viervoeter in huis heeft, weet dat zo'n beestje nou eenmaal de ruimte nodig heeft en het ronduit misdadig zou zijn om het dier op te sluiten of aan de ketting te leggen. Trouwens, leg dat maar eens uit aan uw kat, dat hij alleen aan de lijn naar buiten mag.

Om kritiek op het uitsluiten van één bepaalde soort huisdier voor te zijn, moeten ook hondenbezitters van Smolders hun dier verplicht aan de lijn houden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →