Upd: Hofman-petitie al meer dan 100.000 keer getekend
Entertainment

Upd: Hofman-petitie al meer dan 100.000 keer getekend.

Tim Hofman, BN'er, acteur maar bovenal presentator van de documentaire #Boos, is boos op de politiek omdat het Kinderpardon maar niet verruimd wordt. Vandaar dat meneer zelf een initiatief is gestart voor alle zielige asielkindertjes in ons land.

"In Nederland verblijven ongeveer 400 kinderen van migranten/ vluchtelingen die hier geboren zijn of langer dan vijf jaar wonen. Zij lopen bewezen psychologische schade op als zij uitgezet worden naar hun land van herkomst (of dat van hun ouders). Daarom: een Kinderpardon dat wél werkt", aldus de beschrijving van de petitie.

O ja, heel toevallig is gisteren net de documentaire #Boos online gekomen. Wij zijn overigens benieuwd wat de minister gaat doen, aangezien gisteren nog gezegd werd dat de kans dat de minister gebruik maakt van zijn discretionaire bevoegdheid er niet groter op wordt als hem met acties het mes op de keel wordt gezet.

Update 16.48 uur:

De petitie van Tim Hofman is een groot succes. Inmiddels is het binnen een dag meer dan 100.000 keer getekend. In de petitie wordt gepleit voor een kinderpardon "dat wél werkt".

Hofman had de 40.000 handtekeningen die vereist zijn om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen razendsnel binnen. Overigens moet een burgerinitiatief wel ook aan andere criteria voldoen om te worden geagendeerd. Zo moet het om "een uitdrukkelijk nieuw voorstel" gaan. Een commissie van de Kamer beoordeelt of dat zo is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →