Timmerfrans: Misschien was het Gülen toch niet
Buitenland

Timmerfrans: Misschien was het Gülen toch niet.

Mocht u in Brussel zijn en trillingen vernemen, dan is dat waarschijnlijk een stampvoetende Frans Timmermans die gisteren her en der verkeerd gequote is. De vice-voorzitter van de Europese Commissie zou gezegd hebben dat er een "indicatie" is dat de Gülen-beweging achter de mislukte coup van 15 juli zit.

Hij deed die uitspraak op basis van een Amerikaans onderzoek. Dat onderzoek krijgt in de Verenigde Staten nog geen steun, maar als The Donald daar straks de baas is zal hij waarschijnlijk snel dat onderzoek erkennen.

De Canadese advocaat Robert Amsterdam leidt het onderzoek namens Erdogan en die laat aan De Telegraaf weten dat hij geen idee heeft waar Frans Timmermans het over heeft. Amsterdam heeft nog nooit met Timmermans gesproken. Turkije-deskundige Erik-Jan Zürcher van de Universiteit Leiden zegt dat Timmerfrans Erdogan vooral naar de mond wil praten.

Het is overigens niet de eerste keer dat Timmerfrans zomaar iets roept en daarna sorry zegt.

De hoofdredacteur van Zaman Vandaag uit op Twitter zijn angst over wat sommige Nederlanders met een Turkse migratieachtergrond kunnen gaan doen nu de PvdA zoiets roept:

Alle artikelen geladen. Overzicht →