TimmerFrans 'topkandidaat' opvolging Juncker 

10 oktober 2018 - 09:36

Frans Timmermans gaat ervoor: de huidige vicevoorzitter van de Europese Commissie wil het hoogste bereiken en voor het voorzitterschap gaan, namens de sociaaldemocraten. En dat is nog niet alles: hij wil ook de lijst van de PvdA trekken voor de Europese verkiezingen in mei.

Hadden we eigenlijk anders verwacht van deze baantjesjagende politicus die iedereen uitlegt hoe de wereld in elkaar zit en niet vies is van een leugentje hier en daar? Dit nieuws is trouwens nog niet officieel bevestigd, dat maakt hij volgens bronnen van het ANP vanmiddag bekend in Heerlen, om 17.00 uur in zijn ouwe stamcafé.

Overigens is het helemaal niet zeker dat we voortaan met onze landgenoot Timmersmans op zitten gescheept als voorzitter van de Europese Commissie. Hij heeft weliswaar inmiddels de benodigde steunbetuigingen uit negen lidstaten, maar ook één concurrent in de sociaaldemocratische strijd om 'topkandidaat' te worden: de Slowaakse EU-commissaris Maros Sefcovic (Energie).

Mocht hij die strijd winnen, is er nog niets zeker. De christendemocratische EVP-fractie is de grootste in het Europees Parlement en heeft meerdere ijzers in het vuur om de opvolger van Jean-Claude Juncker te leveren: de Duitser Manfred Weber en de Finse oud-premier Alexander Stubb.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie