Tip: 'gezellig' samen papierprikken op Burendag
Binnenland

Tip: 'gezellig' samen papierprikken op Burendag.

Buren, we hebben er allemaal last van. De meest achterlijke buren die ons land rijk zijn, worden zelfs in staat gesteld zichzelf op televisie landelijk voor lul te zetten. Comedyshows als De Rijdende Rechter en Bonje met de Buren haken daar graag op in.

Toch blijken er binnen onze aandoenlijke landsgrenzen ook mensen te wonen die jarenlang in harmonie naast elkaar leven. Wij kunnen ons niet voorstellen dat dat er echt veel zijn, maar goed.

Op 23 september aanstaande is het daarom weer tijd voor de jaarlijkse Burendag. Die hyperspeciale dag moet ervoor zorgen mensen de hele dag opgescheept zitten met die teringlijers van hiernaast toenadering tot elkaar zoeken en elkaar meer gaan helpen. Helpen naar de eeuwige jachtvelden zeker.

Zo zijn er tal van ontzettend toffe en ludieke bejaardenactiviteiten gepland. Wat dacht u bijvoorbeeld van ultra-uitdagende dingen als: samen een moestuintje aanleggen of samen een picknicktafel in elkaar timmeren (de dag erna vernield en met graffiti bespoten door hangtuig).

De ALLERLEUKSTE activiteit die door de knappe koppen van het OranjeFonds is georganiseerd krijgt wat ons betreft een lintje: samen (alsof je taakstraf hebt) papier prikken in de straat. Veel leuker kan het allemaal niet worden.

Door het topaffiche zullen op 23 september bijna 4.450 (still counting) buurten acte de presence geven. Wij zouden zelf overigens liever gaan paintpallen met onze buren, zonder beschermende kleding.

Alle artikelen geladen. Overzicht →