't Is een kwestie van geduld...
Binnenland

't Is een kwestie van geduld....

Tot de Maas heel Limburg vult. Grapje natuurlijk. Aanhoudende regenval maakt Limburg tot een onbewoonbaar verklaard gebied. Niet meer te redden. *Draait Time To Say Goodbye van Andrea Bocelli.*

Het stijgen van de Maas bezorgt voornamelijk Zuid-Limburg de ellende die aanhoudende neerslag met zich meebrengt. Het is zelfs zo ernstig, dat verschillende weilanden nabij Roermond helemaal onder zijn gelopen.

De reddingsbrigade, het waterschap Limburg, probeert te redden wat er te redden valt in een uiterste poging overstromingen het hoofd te kunnen bieden. Op verschillende plaatsten zullen er pompen en demontabele waterkeringen worden ingezet.

Bij de afvoer van de Maas in Maastricht dreigt het vannacht helemaal fout te gaan. Daar stijgt het water volgens voorspellingen van Rijkswaterstaat met 1.550 kuub per seconde.

Maar weet u, lieve reaguurders: zodra de maatregelen van het Waterschap Limburg eenmaal in werking treden, is er geen nood meer aan de man. Gelukkig maar, wat zou Nederland zonder Limburg zijn?

Pompen of verzuipen dus.

Alle artikelen geladen. Overzicht →