Toch geen bier in WK-stadions Qatar, want cultuur

Toch geen bier in WK-stadions Qatar, want cultuur 

18 november 2022 - 13:26

Is dat even pech voor Harry de Tietenman. Qatar verbiedt het toch om bier te verkopen in de WK-stadions. Daarmee veranderen vlak voor het begin van het toernooi de afspraken. Het WK begint zondag al.

In de handleiding voor fans stond tot voor kort dat ze drie uur voor de wedstrijden en een uur na het laatste fluitsignaal Budweiser-bier mogen kopen in en bij de stadions. Dat wordt nu dus anders. Alcoholvrij bier van sponsor Budweiser, met de naam Bud Zero, blijft wel verkrijgbaar.

Dat krijg je er dus van. In het conservatief-islamitische Qatar gelden strenge regels voor het gebruik van alcohol. Drinken in het openbaar is niet toegestaan. Alcohol is wel verkrijgbaar, maar de drankjes zijn peperduur. FIFA heeft echter een groot sponsorcontract met de Amerikaanse bierbrouwer Budweiser. Dat bedrijf betaalt de FIFA tientallen miljoenen zodat zijn naam op reclameborden staat en zodat alleen zijn bier kan worden geschonken in de stadions.

Maar daar heeft Qatar dus maling aan. Budweiser reageerde met een bericht op Twitter waarin het bedrijf zei: "dit is ongemakkelijk".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml