Toch geen demo in Alkmaar: 'Piet voldoende inclusief, maar kan beter'

Toch geen demo in Alkmaar: 'Piet voldoende inclusief, maar kan beter' 

07 november 2022 - 15:56

Wat een geluk. Het is weer bijna tijd voor de intocht van Sinterklaas en dus is het tijd om te protesteren tegen het uiterlijk van Zwarte Piet. De kids van Alkmaar gaan dit niet meekrijgen: Actiegroep Alkmaar Kan Het heeft zojuist besloten om een aangekondigde demonstratie te annuleren.

De gemeente Alkmaar had in een eerder gesprek vertegenwoordigers van Alkmaar Kan Het al gerust proberen te stellen door de actiegroep ervan te verzekeren dat Zwarte Piet niet écht een Zwarte Piet is, maar eigenlijk een Roetveegpiet. De actiegroep vertrouwde het echter niet en had om foto's geëist  gevraagd. 

Die hebben de leden van de groep nu gekregen en naar verluidt na zorgvuldige beoordeling hun zegen aan de intocht gegeven. Wel hebben ze nog wat 'kanttekeningen' geplaatst: zo kan de kraag achterwege gelaten worden en ook donkere krullenpruiken kunnen achterwege gelaten worden.

"Als de intocht comité hiervoor zorgt dan hebben zij een versie van een Piet die ontdaan is van alle raciale kenmerken die kwetsend zijn. Wij geven dan graag onze schoorsteenproof keurmerk aan de nieuwe pieten van de intocht comité", aldus de organisatie in een statement op Facebook, die ook nog even laat weten dat het jammer is "dat het voortschrijdend inzicht zo lang op zich heeft laten wachten".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml