Toekomstig superfood: kakkerlakkenmelk
Raar

Toekomstig superfood: kakkerlakkenmelk.

Wetenschappers hebben een zeer smakelijke ontdekking gedaan. Het blijkt namelijk dat kakkerlakkenmelk een volledig 'superfood' is waar alle vitaminen in zitten die u als mens nodig heeft.

Een groep internationale wetenschappers beweert dat de melk een hogere voedingswaarde heeft dan koeienmelk. Éen soort kakkerlak (Diploptera punctate) blijkt kakkerlak-kindjes te baren die ze van voeding voorziet met melk-achtig spul dat voornamelijk bestaat uit proteïne-kristallen. Een van de onderzoekers, Subramanian Ramaswamy, zegt: "De kristallen bevatten alle voedingsstoffen: eiwitten, vetten en suikers. Bovendien bevatten de proteïnes alle essentiële aminozuren (sportschool junkies opgelet!).

De melk is vooral geschikt voor landen waar mensen moeite hebben om aan hun dagelijkse calorieën te komen. Nu men de genen heeft ontdekt waarmee de insecten de 'melk' fabriceren, is de volgende vraag hoe er aan massa-productie kan worden gedaan. Het melken van kakkerlakken is namelijk niet zo eenvoudig, zo weet Trouw.

Alle artikelen geladen. Overzicht →