Toenadering maar nog geen akkoord over Syrië
Buitenland

Toenadering maar nog geen akkoord over Syrië.

De Verenigde Staten en Rusland zijn er gisteren niet in geslaagd een belangrijke overeenkomst te sluiten over een wapenstilstand in Syrië en uitgebreidere militaire samenwerking tegen terreurgroep Islamitische Staat. Er zouden eerst nog enkele details moeten worden uitgewerkt voordat beide landen een akkoord kunnen sluiten.

"We willen geen overeenkomst omwille van een overeenkomst", zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Genève. "We willen iets voor elkaar krijgen dat effectief is en werkt voor het Syrische volk, dat de regio stabieler en veiliger maakt en ons hier om de tafel in Genève brengt om tot een politieke oplossing te komen."

Kerry en zijn Russische collega Sergei Lavrov zeiden gisteren dat hun onderhandelingsteams zich de komende dagen gaan richten om enkele details uit te werken en zo alsnog een akkoord mogelijk te maken. Dat moet de wapenstilstand van februari weer tot leven wekken en een oplossing brengen voor de ernstige humanitaire situatie in het door een burgeroorlog verscheurde Syrië.

Alle artikelen geladen. Overzicht →