Toeristen in ziekenhuis door Berlijns broodje kebab
Buitenland

Toeristen in ziekenhuis door Berlijns broodje kebab.

Door een broodje in een kebabtent in een winkelcentrum aan de Potsdamer Platz zijn negentien mensen ziek geworden. Negen ervan waren zelfs in zo'n slechte conditie, dat zij moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

De slachtoffers waren veertien jonge asielzoekers uit Hesse die een rustig dagje Berlijn wilden beleven en een Nederlandse familie van vijf personen. Na het eten van het broodje begonnen de toeristen zich al vrij snel ziek te voelen en een aantal van hen gingen over hun nek. De ambulance werd gebeld om hen naar het ziekenhuis te brengen. Negen mensen moesten na de medische controle in het ziekenhuis blijven. Het is nog niet bekend of daar ook leden van de Nederlandse familie bij waren. 

Overtreding van de levensmiddelenwet
De kebabtent is uit voorzorg gesloten en het vlees is in beslag genomen. Het ziekmakende voedsel wordt volgens de NOS onderzocht door de Duitse voedsel- en warenautoriteit. De eigenaar van de tent wordt verdacht van nalatigheid, mishandeling door nalatigheid en overtreding van de levensmiddelenwet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →