'Toeristen, ga met de rug naar prostituees staan'  

31 januari 2018 - 14:15

Het is voor Amsterdam misschien wel, naast de vele coffeeshops, dé toeristische trekpleister: de Wallen. De hoofdstad is compleet klaar met de overlast die het logische gevolg is van de vele toeristen die zich verdringen voor de ramen met dames van lichte zeden.

Het stadsbestuur heeft daarom een heel pakket aan maatregelen bedacht om toeristen te pesten de overlast wat terug te dringen. Want overlast is er doordat het aantal georganiseerde rondleidingen fors is toegenomen met in totaal 31.000 toeristen per week. Op de drukste momenten, zoals elke dag tussen 11- en 12 uur in de ochtend, komen liefst 27 groepen in een uur langs.

Dus gaat daar wat aan gedaan worden: tijdens rondleidingen moeten toeristen voortaan met de rug naar de ramen staan, "daarnaast mag er niet geschreeuwd worden of lawaai gemaakt worden en alcohol- en drugsgebruik tijdens de tours is verboden", schrijft de gemeente. O ja, en de gids dient daarvoor te zorgen. Anders volgen er boetes.

En dat is nog niet alles: om zoveel mogelijk toeristen te ontmoedigen om aan een rondleiding deel te nemen, wordt momenteel onderzocht of Amsterdam nog een extra slaatje uit hen kan slaan door een belasting op te leggen: de zogenaamde 'vermakelijkhedenretributie', weet De Telegraaf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie