Toeslagenaffaire: Honderden compensaties onterecht afgewezen

Toeslagenaffaire: Honderden compensaties onterecht afgewezen 

21 april 2021 - 14:05

Man, man, man. Het blijft één grote chaos bij de Belastingdienst, dat opnieuw een blunder heeft begaan: zo'n vierhonderd gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire hebben onterecht een bericht gekregen dat ze kunnen fluiten naar de toegezegde 30.000 euro compensatie.

Lekker is dat: na jaren in de stress te hebben gezeten, terwijl je volledig in je recht staat, denkend dat je eindelijk wat teruggestort krijgt van de overheid, komt zo'n bericht er nog eens overheen. Het kan allemaal in Nederland. Maar: voor 1 mei (ja echt, volgens staatssecretaris Alexandra van Huffelen, die in een brief aan de Tweede Kamer 'sorry' zegt) komt de Belastingdienst eindelijk over de brug en wordt het geld alsnog overgemaakt.

En we zijn nog niet klaar: naast deze gênante vertoning is er nog een groep van 1.350 ouders die bij voorbaat ook het bericht kreeg dat de compensatie is afgewezen, terwijl het nog helemaal niet bekend is of zij daar recht op hebben. Mocht u tot deze groep behoren en wél in aanmerking komen voor compensatie, voor 12 mei krijgt u uitbetaald. Het is te hopen.

Alexandra van Huffelen maakt ook nog even in een videoboodschap haar excuses:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.