Toiletteren in het openbaar het beste in gemeente Veere

Toiletteren in het openbaar het beste in gemeente Veere 

18 november 2022 - 10:10

Ja mensen, het is vandaag Wereld Toilet Dag! En dus is het tijd voor het jaarlijkse onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en de HogeNood-app, om uit te zoeken in welke gemeente u het beste kunt verblijven om uw behoefte te doen als de nood hoog is. Grote winnaar is de gemeente Veere (in Zeeland), met een dikke 8.

"Veere heeft het heel goed gedaan: afgelopen jaar hadden ze al bijna een 7", aldus een woordvoerder van de Stichting. "Maar ze hebben er een flinke schep bovenop gedaan en zijn doorgestegen naar een 8,2. Op de landelijke ranglijst zijn ze 26 plaatsen gestegen, wat in de top van de lijst echt een prestatie is."

Andere goede plekken om te toiletteren zijn Utrecht (tweede plek), Schiermonnikoog (derde), Alkmaar (vierde) en Rotterdam (vijfde). De minst toiletvriendelijke gemeenten zijn Rozendaal in Gelderland, Voerendaal in Limburg, Laarbeek in Noord-Brabant en Blaricum (Noord-Holland). Zij krijgen een 0 als rapportcijfer (en dat is niet veel).

Meerdere indicatoren spelen jaarlijks mee in het maken van de ranglijst, zoals het aantal inwoners per openbaar toegankelijke toilet en het beleid van de gemeente op dit gebied.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml