Tokkies kunnen goedkoop Leen Bakker-bed vergeten
Binnenland

Tokkies kunnen goedkoop Leen Bakker-bed vergeten.

Twee maanden geleden berichtten wij over de verkeerd-geprijsd-actie van Leen Bakker, die per abuis een hoogslaper voor 24,95 euro op de website aanbood. Ruim 47.000 koopjesjagers probeerden één of meerdere bedden te bemachtigen.

Resultaat: een massale toestroom van op korting beluste tokkies, die allemaal net deden alsof ze écht niet doorhadden dat het hier overduidelijk een vergissing betrof. Okee, het stapelbed heeft normaal gesproken een kostprijs van 319 euro, dus een korting van 92 procent geeft geen enkele stof tot nadenken.

Gebleken is nu dat 99 procent van de onderontwikkelde interieurpaupers pas een bed bestelde, nadat Leen Bakker al een foutief geprijsd-bericht op sociale media had gezet.

Even samenvattend: Je ziet op internet een bericht van Leen Bakker staan. Het bedrijf verklaart dat de prijs van een wel erg voordelige hoogslaper helaas onjuist is. Je besluit de website van het interieurbedrijf aan te doen, om nog snel één of twee bedden te bestellen. Vervolgens krijg je, volledig terecht, je bed(den) niet en neem je een advocaat in de arm.

Volstrekt logisch natuurlijk.

Goed, bij het zien van een dergelijk onrealistische korting kun je denken: we nemen de gok. Lukt het niet? Leuk geprobeerd.

Dat denkvermogen bezit helaas niet iedereen. Het wordt pas echt triest wanneer je besluit in het televisieprogramma Pauw te gaan zitten om nog net niet huilend te vertellen dat je kinderen nog altijd in een box moeten slapen, omdat Leen Bakker de door jouw bestelde bedden niet levert.

De rechtbank in Breda heeft zich vanmorgen gebogen over de kwestie en oordeelde dat Leen Bakker geen enkel bed hoeft te leveren. Dit tot ongenoegen van jurist Chitzki Loonstein, die namens 800 'gedupeerden' een rechtszaak tegen Leen Bakker had aangespannen.

Loonstein gaat nu samen met de beddenkopers onderzoeken of er een bodemprocedure kan worden gestart.

Alle artikelen geladen. Overzicht →