'Tolerant' A'dam sluit Forum voor Democratie uit 

02 februari 2018 - 17:00

Fijn, die politieke eliteclubjes in onze hoofdstad. De Amsterdamse gemeenteraadsfracties PvdA, D66 en GroenLinks weigeren bij voorbaat al een samenwerking met Forum voor Democratie, mocht die partij zetels in de raad veroveren.

Zowel D66 als GroenLinks sluiten de partij helemaal uit. Reden? D66-lijsttrekker van Amsterdam Reinier van Dantzig wordt naar eigen zeggen "misselijk van het racistische FvD". Onder meer het partijstandpunt dat er geen asielzoekers welkom zijn in Amsterdam, stuit hem tegen de borst.

Ook het feit dat Baudet geen afstand wilde nemen van 'racistische' uitspraken die ooit zijn gedaan door nummer 2 op de lijst Yernaz Ramautarsing - 'zwarte mensen hebben een lager IQ dan witte mensen' - is hem een doorn in het oog.

De Amsterdamse leider van GroenLinks Rutger Groot Wassink lijkt een samenwerking sowieso al niet waarschijnlijk vanwege "de rechtse signatuur van het FvD".

De PvdA-Amsterdam wil het woord 'uitsluiten' niet gebruiken, maar leider Marjolein Moorman laat aan het Parool wel weten dat "de kans op samenwerking met FvD bijna nul procent is".

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie