'Kweek begrip voor asielzoekers met andere normen en waarden'
Raar

'Kweek begrip voor asielzoekers met andere normen en waarden'.

Vervoersbedrijf Breng, een dochteronderneming van Connexxion, blijkt nogal gebukt te gaan onder  'veelvuldige passagiersproblemen' met asielzoekers die woonachtig zijn in het AZC Grave.

Dat komt naar voren uit een interne mail, in het bezit van PowNed, die het bedrijf op 26 september naar haar medewerkers stuurde.

In de memo is te lezen dat 'fraude- en geldproblematiek' evenals 'overlast' zullen worden beperkt door het in het leven roepen van een speciaal kaartje Asielzoekerscentrum met een tarief van 3,75 euro.

Ook wordt verkondigd dat het 'voor chauffeurs van belang is dat men meer begrip kweekt voor asielzoekers: hun normen en waarden zijn simpelweg anders'.

Asielzoekers en overlast, dat lijkt ons een niet veel voorkomende combinatie. U kunt zich daarom goed voorstellen dat wij hier een aantal vragen over hebben. Om hier antwoorden op te krijgen zochten wij contact met Lucas Stassen, woordvoerder van Breng.

In de mededeling van 26-09-2017 wordt aangegeven dat er 'veelvuldige passagiersproblemen' optreden met asielzoekers. Welke problemen spelen er?

Problemen met geld, fraude en overlast. Uit rapportages van medewerkers Service & Veiligheid blijkt het aantal incidenten op deze lijn hoger dan gemiddeld.

Hoe denkt u 'overlast' en fraude' te kunnen gaan beperken? Gaat er bijvoorbeeld strenger gecontroleerd worden?

Normaal blijven controleren, maar ook beter uitleggen hoe het Openbaar Vervoer in Nederland werkt. En door het bieden van gemak met een vervoerbewijs op maat zodat mensen vooraf een kaartje kunnen kopen, wat ze alleen nog maar hoeven te laten zien aan de chauffeur.

Gaat het speciale buskaartje bij meerdere AZC's ingevoerd worden? Of beperkt het zich tot het AZC Grave?

Alleen AZC Grave. Er is gekozen voor voorverkoop tarief op basis van OV-chipkaart tarief. Vanwege de onzekere situatie voor bewoners van een AZC kun je van hen niet verwachten dat ze een OVC aanschaffen. Daarom belonen we hun inspanning om vooraf een kaartje te kopen door het OVC tarief te berekenen.

Wat wordt er exact bedoeld met: 'Voor ons (de chauffeurs) dus ook van belang dat we enig begrip kweken voor hen (asielzoekers), aangezien hun normen en waarden simpelweg anders zijn?

Dit heeft vooral betrekking op ons openbaar vervoer systeem in het algemeen en de spelregels rondom betalen in het bijzonder, dat werkt in Nederland anders dan in landen waar de mensen vandaan komen (je houdt een busje aan, je geeft een munt en je reist; hier stopt de bus alleen bij halten, zijn de reiskosten afhankelijk van reisafstand, hebben ze ook nog zo’n ingewikkeld OV chipkaart systeem waarmee je wel goedkoper reist maar dan moet je wel zo’n kaart hebben, het is hier ingewikkelder). Met dit speciale kaartje dat gebaseerd is op OV-chipkaart tarief willen we ze juist helpen zodat ze zonder ingewikkelde handelingen tegen datzelfde tarief kunnen reizen.

Kunt u verklaren welk verband er bestaat tussen normen en waarden en overlast veroorzaken?

Zoals hiervoor al gezegd, de woordkeuze is ongelukkig. Maar door onbekendheid met het systeem, miscommunicatie vanwege bijv. taal, etc. ontstaat er oponthoud aan de halte, en in sommige gevallen kan dat dan escaleren vanwege een ‘stress’-gevoel dat er op zo’n moment ontstaat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →