Israël: Wij doen helemaal niets verkeerd
Buitenland

Israël: Wij doen helemaal niets verkeerd.

Volledig tegen de wens van de Verenigde Naties in zal er volgens de Israëlische minister van Defensie Avigdor Liberman geen onderzoek worden ingesteld naar de dood van zeker zestien Palestijnen, die bij massale ongeregeldheden in de Gazastrook door de Israel Defence Forces (IDF) werden vermoord.

Volgens Liberman hebben zijn troepen niets verkeerd gedaan; namelijk vuren op iedereen die te dicht bij de grens kwam. Iets dat vooraf ook was aangekondigd. Daar komt nog eens bij dat degenen die doodgeschoten werden, terroristen van terreurorganisatie Hamas zouden zijn.

Lichamen blijven voorlopig in Israël

Ook zal Israël de lichamen van de doodgeschoten Palestijnen niet terugbrengen. Dat willen ze overigens best doen, maar alleen als Palestina de stoffelijke overschotten van Hadar Goldin en Oron Shaul teruggeeft. De twee IDF-soldaten werden in 2014 door Hamas gekidknapt en vermoord.

Ondertussen neemt de interesse onder de Palestijnen voor langere protesten af. Waren er op vrijdag nog 30.000 Palestijnen op de been, gister en vandaag was het een stuk minder druk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →