Topless zonnen mag niet in preuts Amsterdam

Topless zonnen mag niet in preuts Amsterdam  

28 juni 2023 - 10:33

Het is toch niet meer van deze tijd, vrouwen die verplicht een bikinitopje moeten dragen? Het is toch geen 1953 meer? Bij PowNed roepen wij al jaren: dames, doe gewoon je topje uit als je dat wil. Maakt ons niet uit. Wil je topless werken? Dat mag gewoon. Heb je last van je BH? Uit dat ding. Geen probleem. Maar in preuts Amsterdam zijn ze duidelijk nog niet zover.

Wat blijkt: er mag dit jaar niet topless gezwommen worden in de hoofdstad. Een schande!

Vorige maand riep de Amsterdamse D66-fractievoorzitter Ilana Rooderkerk sportwethouder Sofyan Mbarki (PvdA) op om topless zwemmen in Amsterdamse zwembaden, naar Berlijns voorbeeld, toe te staan. De wethouder, een gezonde vent van bijna 39, liet daarop meteen weten dat hij dit zou gaan regelen als daar behoefte aan was. Nou en of die behoefte er was . Kat in het bakkie dus, zou je denken! Het zou volgens de wethouder ook passen bij de vrije geest van de stad. Maar wat blijkt nu? De uitwerking van deze toezegging laat nog máánden op zich wachten.

Hoezo Amsterdam vrije stad? Heeft D66 eindelijk een keer een goed plan, gooit een PvdA-wethoudertje roet in het eten. Zonde.

Ilana Rooderkerk is dus ook niet blij dat ze wéér een zomer aan haar bikinitopje vast zit. Tegen De Telegraaf zegt zij: 'Heel erg zonde, aangezien nu de warme maanden zijn. Veel mensen willen naar het zwembad, ook de buitenbaden. Dan moet het mogelijk zijn om te zwemmen zoals vrouwen het willen. De voorschriften mogen echt niet van de Grondwet. Pas het dan aan. Waarom moet daar heel veel tijd over heen gaan? Wij gaan hier als gemeente over. Wat mij betreft had het al geregeld moeten zijn.'

Daar zijn wij het helemaal mee eens, Ilana. Free the nipple!

Of het ooit echt zover komt, is nog afwachten. Uit een reactie van de woordvoerder van wethouder Mbarki klinkt weinig urgentie. 'Wij krijgen geen signalen dat deze wens leeft onder Amsterdamse zwembadbezoekers. Intussen zijn wij aan het kijken hoe we dit zo goed mogelijk zouden kunnen organiseren', zegt zij ook tegen De T. 'Wij hopen hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te hebben, dit kan mogelijk na de zomer worden.'

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml