Topless zonnen moet weer normaal zijn

Topless zonnen moet weer normaal zijn 

14 augustus 2023 - 12:37

Het is na de oorlog in Oekraïne en het slechte weer op Rhodos misschien wel het slechtste nieuws van de afgelopen tijd. Vrouwen willen wel topless zonnen, maar ze durven het niet meer. Doodzonde, want topless zonnen zou doodnormaal moeten zijn. Kijk naar de Zuid-Europese landen, daar zijn de vrouwen een stuk vrijer in het zonnen zonder bikini-topje.

En dat kan net het verschil zijn tussen een leuke middag op het strand en een topmiddag op het strand. En dan kan je nu denken: oh nee, dit wordt weer zo'n typisch seksistisch stukje van PowNed waarbij ze als geile mannen oproepen dat alle vrouwen met blote borsten op het strand moeten gaan liggen, maar zo zit het zeker niet in elkaar. Het is gewoon niet normaal dat vrouwen anno nu in Nederland zich blijkbaar niet comfortabel genoeg voelen om te doen wat ze willen doen.

Want uit een enquete van het gerenommeerde vrouwenblad Vrouw blijkt dat slechts 54 procent van de vrouwen het liefst zont met haar borsten bloot, maar dat ook slechts 37 procent van die vrouwen dat dan ook daadwerkelijk doet. En dan zit er ook weer verschil in of het topless zonnen in het binnen- of buitenland is en of er ook andere vrouwen topless liggen te zonnen. Zo zijn er veel vrouwen die aan de Costa Brava wél topless zonnen, maar aan de Nederlandse kust niet.

Waarom is dit? Waarom zijn de vrouwen niet comfortabel met hun eigen blote borsten? Er is toch niks om je voor te schamen? Iedereen - mannen en vrouwen - kan genieten van blote borsten. In alle soorten en maten. Hele grote, maar ook kleine. Hele stevige, maar ook slappere. Witte borsten, maar ook gebruinde borsten. Hele prominente borsten, maar ook bescheiden borsten. Jonge borsten, maar ook oude borsten. Borsten zijn borsten en daar mogen vrouwen trots op zijn. Show them!

Kijk eens op het strand van bijvoorbeeld Barcelona. Alle borsten komen daar voorbij en niemand die er moeilijk over doet. Oma van 73, topless. Dochter van 45, topless. Kleindochter van 21, topless. Alle drie hele verschillende borsten en alle drie helemaal top. Hele vriendinnengroepen zonnen topless. Vriendinnen van vrienden zonnen topless. Vrouwen die alleen naar het strand gaan, zonnen topless. Het is doodzonde dat dat in Nederland niet normaal is.

Zijn we dan preuts ofzo? Zijn we minder vrij dan in Zuid-Europa? Ja, we zijn een preuts volkje aan het worden. Veel vrouwen vinden dat niet iedereen hun borsten hoeven te zien. Door doorgeslagen social media gebruik in Nederland denkt iedereen dat-ie perfect moet zijn en nou eenmaal niemand vindt zichzelf perfect. En daarbij zijn vrouwen in Nederland bang dat mannen foto's van ze gaan maken, iets wat natuurlijk ook erg dom is. Geniet van het uitzicht, kijken mag immers, maar houd de telefoon in de tas. Foto's maken van topless vrouwen is sneu. Het is debiel als vrouwen zich daardoor belemmert voelen te doen wat ze het liefste willen doen. De vrijheid en het comfort voelen om de borsten lekker te laten waaien.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.