Upd: Duitse biosgijzeling = geen terreur
Buitenland

Upd: Duitse biosgijzeling = geen terreur.

Een zwaarbewapende man heeft zich vanmiddag rond 15.00 uur verschanst in een bioscoopcomplex in het Duitse Viernheim, in de deelstaat Hessen. Hij is door de politie gedood. Er zijn zo'n 25 gewonden gevallen door traangas toen het arrestatieteam de bioscoop binnenviel.

De man zou gemaskerd zijn en een patronengordel dragen, meldt Bild. Bij binnenkomst zou hij eenmalig in de lucht hebben geschoten. Wat er verder gebeurd is is nog niet bekend. 

Update 18.30 uur

De man was verward en handelde vermoedelijk alleen. Er zijn dan ook geen aanwijzingen richting terreur. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat, Peter Beuth, had de man verscheidene mensen in gijzeling genomen. En zijn er niet meer dan vier schoten gelost en dat behalve de gijzelnemer verder niemand gewond is geraakt door de kogels. 

Update 17.00 uur

Volgens lokale media zou de man een alarmpistool hebben en dus niet om zich heen hebben geschoten. Toen de man de bioscoop binneviel schoot hij eenmalig in de lucht waarna er lichte paniek uitbrak. Op het moment dat het arrestatieteam binnen kwam zou er traangas gespoten zijn, onbekend is nog door wie. Daarbij zijn 25 gewonden gevallen. 

De man zelf is door het arrestatieteam gedood, meldt het ANP.

Het arrestatieteam vlakbij de bioscoop.

Alle artikelen geladen. Overzicht →