Totale chaos 020 na 'knip', maar wethouder wil er niet mee stoppen

Totale chaos 020 na 'knip', maar wethouder wil er niet mee stoppen 

27 juni 2023 - 10:00

On-ge-loof-lijk. De chaos in onze 'prachtige' hoofdstad Amsterdam is compleet na de start van de veelbesproken 'knip' bij de Weesperstraat. Er is geen doorkomen aan, de stad zit muurvast, lange rijen wachtende auto's in omliggende straten zoals de Kattenburgerstraat en bewoners die stapelgek worden en steeds gefrustreerder raken. En wie vindt dit eigenlijk allemaal wel een goed idee? Juist! De wethouder! 

Zoals u weet was de knip een of ander dom, ondoordacht plannetje van het GroenLinks-bestuur. Leuk, tegen de drukte in de binnenstad. De gevolgen zijn bekend, want het is één grote chaos: hulpverleners die vaststaan, hardwerkende burgers die vaststaan, taxichauffeurs die voor iedere rit kilometers moeten omrijden, hotelondernemers die overnachtingen moeten cancelen, enzovoort enzovoort.

Normale mensen zouden hier per direct een einde aan maken, maar de Amsterdamse gemeente geeft geen f*ck. Verkeerswethouder Melanie van der Horst nam na twee weken samen met AT5 een kijkje en constateerde dat het allemaal wel meeviel (ja gek hè, dat mensen na 2 weken moedeloos worden en het niet eens meer proberen?).

Onduidelijk is trouwens of deze Melanie tijdens de spits om 7-8 uur een kijkje nam of tijdens de ambtenarenspits van 10-11 uur. Later die dag, tijdes de middag-/avondspits constateerde de AT5-verslaggever wel dat het weer ouderwets chaos was. Zoals het dus de afgelopen 2 weken ook al chaos was.

Hoe dan ook, Melanie zal vandaag in gesprek gaan met de bewoners, maar die bewoners hoeven niet te rekenen op goed nieuws. De wethouder houdt namelijk voet bij stuk en zegt dat ze niet bereid is om nu met de proef te stoppen. "Ik denk dat we die informatie echt nodig gaan hebben."

Morgen vindt het spoeddebat plaats. Als de proef wordt doorgezet, blijft de Weesperstraat met dank aan het domste idee van GroenLinks ooit tot en met 23 juli afgesloten voor verkeer.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml