Tourdreiger krijgt standje maar geen straf
Binnenland

Tourdreiger krijgt standje maar geen straf.

De Utrechtse 'Tourdreiger', Paul G. heeft van de rechtbank geen straf opgelegd gekregen. Wel heeft de rechter 'foei' gezegd voor het bezitten van nepwapens. 

G. had enkele dagen voor de Tourstart waanbeelden. Hij zag zichzelf al staan tussen het publiek met een bom terwijl hij de renners zou onder gooien met zuur. Met dat verhaal klopte hij volgens RTV Utrecht aan bij zijn wijkagent, waardoor hij later werd aangehouden. 

Volgens de rechtbank wilde hij alleen wat frustraties kwijt. De Tourstart verpesten was nooit zijn bedoeling geweest.Wel vindt de rechter het kwalijk dat G. in het bezit was van nepwapens. 

De rechter gaat ondanks de eis van het OM geen TBS opleggen. Toch is hij het met hen eens dat intensieve psychische behandeling nodig kan zijn. Maar een verplichting gaat hem te ver. 

Strafblad

Meneer G, heeft overigens al eerder kenbaar gemaakt niet helemaal goed afgetimmerd te zijn. Op zijn strafblad prijken nogal wat rariteiten. Zo kaapte hij eerder een vliegtuig en gooide hij met zuur naar de Nachtwacht.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →