Upd: Toyota Nederland roept nog meer auto's terug
Tech

Upd: Toyota Nederland roept nog meer auto's terug.

Eigenaar van een Prius-model van Toyota sinds acht tot vier jaar? Goede kans dat u auto wordt teruggeroepen naar de dealer. Toyota Nederland gaat tienduizenden wagens controleren vanwege mogelijke problemen met de zogenoemde gordijnairbag en mogelijk niet goed functionerende koolstoffilters.

Update 08:46 uur: Eerder vanochtend maakte het bedrijf bekend 17.220 wagens te gaan controleren vanwege de airbags. Nu blijkt dat uit voorzorg ook de koolstoffilters van een aantal modellen vervangen worden omdat deze mogelijk niet goed functioneren, daarbij gaat het om 41.334 auto's.

07:20 uur:

Het gaat om 17.208 Prius-modellen uit de productieperiode 2008-2012 en twaalf Prius Plug-in Hybrid-modellen uit 2009-2012, weet het ANP. Vannacht maakte het Japanse autoconcern Toyota Motor al bekend dat het wereldwijd 1,43 miljoen hybride auto's terug roept vanwege mogelijk defecte airbags. Daarbij gaat het om de Prius en de Lexus CT 200h uit de periode 2010-2012.

Geen meldingen van letsel

Volgens het autobedrijf zit er mogelijk een scheur in de opblaasinrichting van de airbags, waardoor de airbag niet goed wordt opgeblazen. Dat vergroot de kans op letsel. Er zijn geen meldingen bij Toyota bekend van mensen die door het mankement gewond zijn geraakt.

Andere boosdoener

Het bedrijf deelt mee dat het niet gaat om airbags van het Japanse bedrijf Takata. Toyota haalde eerder auto's terug met airbags die door Takata waren gefabriceerd. Ook andere bedrijven zoals Honda, Nissan, Volkswagen en Daimler hebben miljoenen auto's teruggehaald vanwege problemen met de airbags van dat bedrijf.

In februari riep Toyota ook al 2,9 miljoen auto's terug. Toen ging het om problemen met de gordels van de RAV4 en Vanguard-SUV's.

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten