Trainer stuurde Van Gelder naar huis
Sport

Trainer stuurde Van Gelder naar huis.

Lord of the Drinks Yuri van Gelder is op verzoek van zijn oefenmeester Bram van Bokhoven op het vliegtuig naar Nederland gezet. De trainer is van mening dat het gedrag van de turner niet past bij de normen en waarden van sporters met ambitie. 

Van Bokhoven had aan chef de mission Maurits Hendrinks dringend gevraagd om disciplinaire maatregelen te nemen. Daarop stuurde NOC*NSF de Brabander maandag naar huis. Dit vertelt hij aan De Telegraaf

Het wegsturen van Van Gelder is volgens de trainer een gevolg van een optelsom. De turnmeneer zou niet alleen zaterdagnacht het kamp hebben verlaten, maar die vrijdagmiddag zou hij ook al een paar uur pleite zijn geweest. Van Gelder was toen naar het vliegveld gegaan om zijn Braziliaanse vriendin op te halen. Twee ongeoorloofde uitstapjes uit het olympisch dorp in één etmaal, zuipen en het missen van een training op zondagmiddag door teveel drank én het komen aankakken om zes uur 's ochtends heeft hem de kop gekost.

"Ik heb tien jaar in die jongen geïnvesteerd, ik heb hem tien jaar lang geholpen, ik heb het hem tien jaar lang gegund. En ik gun het hem nog steeds. Daar gaat het niet om. Ik had niets liever gedaan dan hem maandag in de ringen tillen voor de oefening van zijn leven. Maar niet ten koste van alles", aldus Van Bokhoven. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →