Tramschutter Gökmen T. wéér vervolgd voor poging tot moord

Tramschutter Gökmen T. wéér vervolgd voor poging tot moord 

16 december 2021 - 15:27

Gökmen T., het heerschap dat een aanslag pleegde in en rond een tram in Utrecht op 18 maart 2019 waarbij uiteindelijk vier mensen om het leven kwamen en meerdere personen gewond raakten, van wie twee ernstig, wordt opnieuw door het Openbaar Ministerie vervolgd. Nog een keer voor poging tot moord.

De 40-jarige Utrechter stak op 17 februari van dit jaar met een zelf gefabriceerd wapen in een vlaag van razernij in op een bewaarder van Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam, waar hij een levenslange gevangenis uitzit. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op. Acht maanden na het steekincident, op 17 oktober, werd T. agressief in de recreatieruimte van de gevangenis. Allerlei spullen die in de recreatieruimte stonden werden vernield. Toen een medewerker T. tot bedaren probeerde te brengen, gooide de Utrechter hete vloeistof. De medewerker raakte daarbij gewond.

Kortom, het gaat lekker met hem. Ondanks de eerdere veroordeling tot levenslang vindt het Openbaar Ministerie het van groot belang T. te vervolgen voor de nieuwe feiten. "Dat is in de eerste plaats belangrijk voor de slachtoffers van beide incidenten in Penitentiaire Inrichting De Schie, maar ook als signaal richting de maatschappij dat dergelijk gedrag niet geaccepteerd wordt."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml