Transavia verlost van straatracende piloot Casper van W. 

10 april 2018 - 15:15

'Straatracer' en tevens copiloot bij Transavia Casper van W. zal (gelukkig) nooit meer een toestel van de vliegmaatschappij besturen. Beiden zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om afscheid van elkaar te nemen. 

Een woordvoerster van Transavia bevestigt dit nieuws aan NH Nieuws. Aanleiding is de straatrace tussen Walter en Casper van W. vorig jaar in Loosdrecht. Na een gezellig vader-zoon-momentje in een restaurant besloten de twee in hun bezopen toestand onderweg naar huis een 'straatrace' te houden, met een dodelijk afloop.

De onfortuinlijke Fleur (19) kwam op dat moment met haar auto uit een oprit de weg op toen Walter zich met 110 kilometer per uur in haar auto boorde. Twee weken later overleed ze in het ziekenhuis. Pa moest 4 jaar de cel in en de zoon kreeg een werkstraf van honderd uur aan zijn broek. 

Transavia pikte dit gedrag niet en wilde zijn werknemer ontslaan. De rechter stak hier echter een stokje voor, want het dodelijk ongeluk zou los staan van zijn functioneren als piloot. Collega's weigerden vervolgens om met hem samen te werken. Ook kreeg Transavia via social media veel reacties van mensen die aangaven de maatschappij te mijden, zolang Van W. daar piloot zou blijven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie