Transgenders boos: wachttijden 'te lang' 

31 mei 2018 - 10:56

Het is dringen geblazen in transgenderland. Sinds geslachtsveranderen een enorme hype is geworden zijn de wachttijden enorm gestegen. Momenteel moeten ongelukkige jongens/meisjes zo'n 111 weken wachten op de levensveranderende operatie. Veel te lang, zo vinden organisaties die opkomen voor de belangen van transgenders.

Is allemaal relatief natuurlijk, als je pakweg twintig jaar oud bent kun je die laatste twee jaar ook nog wel wachten. Met deze denkwijze slaan we de plank vermoedelijk helemaal mis. Organisaties Transvisie, Transgender Netwerk Nederland en COC Nederland willen snelle en doortastende maatregelen van minister Bruno Bruins (Medische Zorg), zorgverzekeraars en het VUmc, het medische centrum in Amsterdam.

De organisaties vrezen dat wanneer de wachttijden niet heel snel worden ingekort, dat weleens zou kunnen leiden tot een toename van het aantal zelfmoordpogingen onder de ongelukkigen onder ons.

Het VUmc kan jaarlijks circa 900 verlossen van hun leven als mannetje of vrouwtje, echter blijkt er daar al een wachtlijst van 1.000 mensen. In Groningen kunnen 150 personen worden omgebouwd. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie