Transpersonen krijgen klappen in 020-Oost

Transpersonen krijgen klappen in 020-Oost 

26 augustus 2022 - 14:18

Triest dit. Afgelopen weekend was het weer eens raak in tolerant Amsterdam. Meerdere transpersonen werden in Oost lastiggevallen door 'een groep jongens' (in het Oosterpark), en 'twee mannen' (in het Flevopark).

In het Oosterpark was er een gezellige bijeenkomst van transpersonen in het kader van Transgender Flag Day. Gezellig, totdat een groep jongens "tussen de 12 en 15" begon te provoceren, te schelden, te bedreigen en te duwen. Een transgender raakte daarbij gewond.

De politie werd erbij gehaald. Die heeft zelf overigens een iets andere lezing: "Na een woordenwisseling zijn enkele transpersonen begonnen met het filmen van de jongeren. Het handgemeen daarna vond plaats omdat de jongeren niet gefilmd wilden worden. (...) Dat er gescholden en geduwd is, is sowieso niet oké. Maar de leden van de groep zijn niet belaagd omdat ze trans zijn, dat is volgens ons niet de situatie." 

Enkele uren later was het ook raak in het Flevopark (MAAR incidenten zijn niet gerelateerd). Een transgender uit Libanon liet op een bankje de emoties even de vrije loop, waarna twee mannen kwamen vragen "waarom zit je te huilen, mietje?" en hij/zij/x (kies maar) in het kruis stompte.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml