Trein wordt forensenhel
Binnenland

Trein wordt forensenhel.

Topman van de NS, oud-D66-minister Roger van Boxtel, kondigt alvast aan dat september een hel wordt, qua treinen. Het openbaar transport zal in de spits dusdanig overbelast zijn, dan mensen moeten staan of zelfs helemaal niet mee kunnen.

De NS stuurt een mail naar abonnementhouders waarin ze waarschuwen de spits tussen 7:30 en 8:30 te mijden. Ondanks de inzet van meer materieel en het slimmer inzetten van beschikbaar materieel, verwacht de NS 35 miljoen passagiers te vervoeren in september en dat is te veel.

De vakanties zitten er weer op, en wie huizenhoog opziet tegen een treincoupĆ© delen met rijstwafel- of appel-etende medepassagiers met vouwfiets in een vertraagde trein, mag van geluk spreken om Ć¼berhaupt in een blauwgele pauperwagen te belanden: zelfs 'instapweigering' behoort tot de mogelijkheden.

Dus. Wie niet zoals ieder zichzelf respecterend mens een auto koopt, want dan sta je ook stil maar in ieder geval in je eigen bubbel zonder de hel die andere mensen zijn per se tijdens de spits hoeft te reizen: blijf weg. Ga vroeger of later op pad of regel een flexibele baan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →