Upd: 53 doden treincrash Kameroen
Buitenland

Upd: 53 doden treincrash Kameroen.

Een bomvolle passagierstrein is vandaag ontspoord in Kameroen. Volgens het spoorbedrijf Camrail zijn er bij het ongeluk meer dan vijftig mensen om het leven gekomen. Ook zouden er bijna driehonderd gewonden zijn.

De trein was vanuit de hoofdstad Taoundé onderweg naar de havenstad Douala toen het misging. Een meereizende journalist van Reuters zegt: "Ik hoorde lawaai. Toen ik omkeek zag ik dat de wagons achter ons van de rails raakten en begonnen te rollen." Een andere passagier zegt: "Reddingsmedewerkers hebben al zeker veertig lichamen weggehaald bij de trein, maar ik kan niet bevestigen of dit doden of gewonden zijn."

Extra wagons

Vlak voor vertrek zouden er enkele wagons zijn toegevoegd aan de trein, zodat er meer mensen mee konden reizen. Niet duidelijk is op dit een rol speelde bij het ongeval, zo stelt Reuters.

Update 23:11 uur: Zeker 53 mensen zijn om het leven gekomen bij de treincrash in Kameroen. Ook raakten bijna driehonderd mensen gewond toen de wagons van de rails raakten bij de plaats Éséka, zei minister Edgar Alain Mébe Ngo'o (Transport) vandaag.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →