Rechter: NS-treinkaartje bevat geen zitplaatsrecht
Binnenland

Rechter: NS-treinkaartje bevat geen zitplaatsrecht.

Kijk eens aan, een regelrechte vrijbrief van een rechter aan de NS: blijft u maar aanklooien met personenvervoer hoor, reizigers moeten niet zo zeiken over overvolle treinen. Een geldig vervoersbewijs betekent niet automatisch dat u recht heeft op zitplaats.

Het verschrikkelijke en ondraaglijke leed waaraan openbaar vervoer-nemers weleens worden blootgesteld, was voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in massaclaims aanleiding de NS voor de rechter te slepen. 

U vraagt zich af, welk leed? Nou, de schade die men oploopt wanneer er langer dan vijftien minuten op beide beentjes gestaan moet worden. Is dat van suiker gemaakt klaagvolk niet gewend. Inventarisatie in november 2016 heeft opgeleverd dat op het traject tussen Utrecht en Amsterdam-Zuid iets minder dan de helft van de reizigers hier mee te maken heeft gehad.

Lekker belangrijk, zo dacht de rechter vermoedelijk. Hij stelt dat de NS zich in voldoende mate inspant om het vervoer zo veilig mogelijk plaats te laten vinden'. Nu geloven we dat eigenlijk ook best wel. 

Maar het kan ook anders: loop lekker achter iemand aan bij NS-poortjes wanneer u weet dat er voor niemand een doorkomen aan is in een overvolle trein. Dan kan de conducteur van dienst er ook niet langs. Kunt u uw centjes weer mooi uitgeven aan iets anders. Uiteraard wél declareren op uw werk, okee?

Alle artikelen geladen. Overzicht →