Treinpersoneel: 'NS staakt maandagochtend'
Binnenland

Treinpersoneel: 'NS staakt maandagochtend'.

Alle treinreizigers opgelet: maandag zult u te maken krijgen met stakend NS-personeel. Tussen 05.00 en 09.00 uur leggen ontevreden werknemers op stations in Den Haag Centraal en Zwolle het werk neer. Hierdoor zullen er minder of geen treinen gaan rijden. Bent u weer mooi de dupe van.

Reden van staken is dit keer het feit dat de NS een ultimatum dat de vakbond FNV heeft gesteld links laat liggen, laat FNV-bestuurder Henri Janssen weten aan de Volkskrant.

De werknemers willen dat de NS serieus gaat inzetten op alle regionale trajecten, waarvoor de Nederlandse overheid nieuwe aanbestedingsrondes organiseert. Het personeel zegt geteisterd te worden door extreme reistijden. Zij willen ook niet dat NS hun winkelformule op de stations gaat uitbesteden. Daarnaast eisen zij dat er voortaan altijd twee conducteurs aanwezig moeten zijn in dubbeldekkers.

Volgens Janssen is het nu 'menens' aan het worden. Blijkbaar is dit niet alleen voor de NS zelf, maar ook voor de reiziger maandag. NS-woordvoerder Martijn Kamans vindt het "vervelend dat reizigers last van de stakingen hebben."

Alle artikelen geladen. Overzicht →