Treinpersoneel te laat door trein krijgt straf
Buitenland

Treinpersoneel te laat door trein krijgt straf.

De Belgische spoorwegen, NMBS, hebben een nieuwe maatregel ingevoerd. Personeelsleden, van de spoorwegen, die te laat komen omdat hun trein, van de spoorwegen, te laat aankomt mogen die verloren tijd niet meer aanrekenen als werktijd. Nu zijn zo'n 1.300 medewerkers van de spoorwegen WOEST.

Volgens de woeste medewerkers wordt de tijd zelfs afgetrokken van de vakantiedagen en ze vrezen nu dat de directie de vele medewerkers van de spoorwegen de auto induwen.

De maatregel bestaat al sinds maart dit jaar, maar volgens Het Nieuwsblad wordt nu pas de impact zichtbaar. In maart voerde de NMBS in dat het personeel dat treinen renoveert in Mechelen moet aangeven welk uur van de dag ze beginnen met werken, maar omdat in België tien procent van de treinen niet op tijd rijdt is het lastig om aan te geven door het personeel hoe laat ze precies beginnen.

Wie meerdere keren door vertraging raakt ook een deel van zijn premies kwijt. De spoorbonden in Mechelen gaan vandaag met de directie van de NMBS om de tafel zitten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →