Treinselfiemakers: ‘We zijn voor schut gezet’
Binnenland

Treinselfiemakers: ‘We zijn voor schut gezet’.

De meiden die het spoor in onder andere Bodegraven en Gouda als fotoshootlocatie gebruikten, vinden dat de landelijke media hen te kakken heeft gezet.

Het Brabants Dagblad ging in gesprek met het duo. “We hadden op Google shoots van andere meiden gezien. We vonden het wel leuk om ook een keer een vriendinnenshoot te doen”, zegt één van de twee. Als de journalist zich hardop afvraagt of zij wel beseffen dat zoiets levensgevaarlijk is, vervolgt zij: “We hadden écht goed opgelet of er geen trein aan kwam. We voelen ons nu vooral klote, omdat we voor schut zijn gezet door alle media die onze foto’s gebruiken.” Toch hebben ze ervan geleerd en zullen ze “het niet snel weer eens doen”.

Zorgwekkend
ProRail vindt het zorgwekkend dat steeds meer mensen het spoor op gaan om foto’s te maken. “Jaarlijks is er een aantal ongevallen met zwaar letsel te betreuren. Maar vaker gaat het nét goed.” Dat is volgens de spoorexploitant meer geluk dan wijsheid. “Je denkt dat je genoeg tijd hebt om weg te komen, maar treinen rijden vaak op zo’n hoge snelheid dat je ze niet aan ziet komen.”

Alle artikelen geladen. Overzicht →