'Treinverkrachter' vijf jaar de bak in
Binnenland

'Treinverkrachter' vijf jaar de bak in.

De zogenoemde treinverkrachter - dat is iemand die in de trein ongewenst seksueel binnendringt bij een ander, voordat u andere dingen gaat denken - Adam V.B. is tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het verkrachten van een 12-jarig meisje.

Het meisje werd op 6 mei 2015 naar het station in Zwolle gelokt met een 'spannend' verhaal over veel geld verdienen. Eenmaal gearriveerd duwde Adam haar de trein in (de trein naar Nijmegen in dit geval). Op het toilet misbruikte hij haar onder bedreiging van een mes. Ook vond hij het nodig om haar telefoon en portemonnee daarna nog te jatten.

De straf valt hoger uit dan de eis van het OM (2 jaar cel). Dat komt omdat de rechtbank hem extra verwijt dat hij geen enkel verantwoordelijkheid neemt voor zijn gedrag. Sterker nog, het meisje zou alles hebben uitgelokt volgens hem.

De treinverkrachter was zelf trouwens niet aanwezig bij zijn proces: hij heeft namelijk de benen genomen naar Spanje. Meneer heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan, daarna wordt er een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd, meldt RTL Nieuws.

Alle artikelen geladen. Overzicht →