Treiteraar Sylvana vs. etter Ebru
Entertainment

Treiteraar Sylvana vs. etter Ebru.

Pak de popcorn er maar bij. Sylvana Simons smeet in een interview met modder naar Ebru Umar, die via Twitter een klodder terug werpt.

Als kersvers lid van de politieke partij DENK, de naam die met de dag ironischer wordt, gaf Simons in mei bij De Wereld Draait om Matthijs Door aan maar weinig moeite te hebben met de arrestatie van Umar in Turkije. Hoewel dat haar bakken vol kritiek opleverde, stortte ze gisteren nog een extra emmertje stront uit over de Nederlands-en-binnenkort-niet-meer-Turkse columniste.

Zuigende etter

"Als je in een land wordt verkracht en je weet je niet beschermd door de wet, zoals in Qatar, dan is dat afschuwelijk. Maar dat is iets anders dan stelselmatig herrieschoppen, met als enige doel herrieschoppen", aldus Simons in een interview met Trouw.

"Ik weet niet wat opiniemaker Ebru Umar denkt bij te dragen aan verbinding, samenwerking en diplomatie. Het is roepen om te roepen," meent Simons. "Elke klas heeft er een. Zo'n etter die alleen maar zuigt en treitert en andere kinderen pest en als het slachtoffer dan een keer wat terugdoet, begint te jammeren: 'Juf!'."

I don't care - ECHT NIET

Umar zou Umar niet zijn als ze Syl niet van repliek zou dienen. Toch benadrukt de columniste vooral in twee Tweets dat ze niet onder de indruk is van de weinig positieve profielschets door Simons. Om vervolgens in een derde berichtje er toch nog even wat extra venijn in te gooien. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →