Treitertieners-paradise in zwembad Wolfslaar
Binnenland

Treitertieners-paradise in zwembad Wolfslaar.

Er waren de afgelopen week nogal een aantal incidentjes in zwembad Wolfslaar in Breda. "Ook wij zijn er van geschrokken. De daders zijn er definitief uitgezet. We doen er alles aan," aldus locatiemanager Pim de Jager.

"Vorige week met het warme weer waren hier drieduizend man op een kleine plek. Na een aantal dagen van warmte blijkt dat vaak een voedingsbodem voor mensen om zich niet aan de sociale normen te houden. [...] Er hing een onprettige sfeer. Naast ruzies ook vuurwerk in de kleedkamers. Het was wel even spannend.”

Er kwamen ook meldingen bij de politie binnen. "Vijf meldingen in de afgelopen maand. Drie daarvan in de afgelopen week", aldus een woordvoerder van de politie.

"De groepen die de overlast veroorzaken herkennen we en het gaat vaak om dezelfde jongeren [...]. Hen hebben we er vorige week definitief uit gezet. Van hen was duidelijk dat ze niet komen zwemmen, maar komen vechten. Hun ouders hebben ook een brief gekregen, alsmede de politie", aldus de Jager tegenover BN De Stem.

Alle artikelen geladen. Overzicht →