Raad van Cultuur: toneelgroepen te wit 

16 februari 2018 - 15:14

We hebben een groot probleem binnen cultuur-liefhebbend Nederland. Het aanbod is niet divers genoeg (lees: te blank wit) en daarom kan niet iedereen in de samenleving zich ermee identificeren. 

Dat kan natuurlijk niet. De Raad van Cultuur schrijft daarom in een advies dat de overheid zou moeten "bevorderen dat er in het gesubsidieerde circuit meer ruimte is voor makers met een cultureel diverse achtergrond en makers die werken vanuit verschillende disciplines."

Toneelgroepen in Nederland moeten eens ophouden net te doen alsof de wereld louter bestaat uit westerlingen: "Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan herkennen in de verhalen die er op de Nederlandse podia worden verteld en dat iedere Nederlander, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, inkomen, opleidingsniveau of woonplaats optimaal toegang heeft tot kunst", aldus de Raad.

In een aantal adviezen staat onder andere dat bij subsidieaanvragen "de implementatie van de Code Culturele Diversiteit" moet worden beoordeeld. Kortom, een negatieve beoordeling = geen subsidie, als het aan de Raad ligt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie