Trek uw portemonnee maar: gas en licht worden weer duurder 

15 juni 2018 - 10:00

Geeft allemaal niks, want het gaat volgens onze premier uitstekend met Nederland en iedereen gaat er de komende periode op vooruit. Dus, dan kunt u het feit dat de Nederlandse gas- en elektriciteitsrekeningen met variabele tarieven vanaf juli omhoog gaan wel opvangen. 

Vergelijkingssite Pricewise berekende dat huishoudens met dergelijke energiecontracten tot 64 euro per jaar meer kwijt zijn op basis van een jaarverbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas. Die stijging is het gevolg van hogere inkoopprijzen op de energiemarkt, die weer meegaan met de stijgende olieprijzen.

Daarnaast kunt u boze Grunningers de schuld geven: doordat zij zo liepen te klagen moet Nederland nu meer gas importeren, omdat de gaswinning in Groningen na al het gezeur (ja de protesten waren meer dan terecht, grapje hè) door minister Wiebes wordt teruggedraaid.

Overigens verschilt het wel bij welke leverancier u bent aangesloten: "Bij Eneco is een huishouden € 64,- meer kwijt per jaar, bij Nuon € 32,- en bij Essent blijven de tarieven gelijk", aldus directeur Hans de Kok van Pricewise. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie