Triest: 'Kittens extreem vaak op straat gedumpt'

Triest: 'Kittens extreem vaak op straat gedumpt' 

16 augustus 2023 - 12:28

Ons dierenhartje huilt. Sommige mensen dachten blijkbaar tijdens corona 'oh, wat is dat schattig, een kitten' en 'wij zijn zo zielig want de lockdown' dus hup, allemaal massaal een kat aanschaffen want dat is zo gezellig. 

En ja, nu we weer allemaal aan het werk zijn, en weer op vakantie kunnen, is zo'n huisdier toch maar knap lastig! Moet je eten geven en zo. Wat ook lastig is, is dat je zo'n kat moet steriliseren of castreren. Een rib uit je lijf ook. Nu zijn we een paar jaar verder en dan krijgt zo'n beest ineens allemaal nakomelingen! Dat is niet de bedoeling!

Uit een rondgang van RTL Nieuws langs verschillende dierenambulances en -opvangcentra in Nederland blijkt dat Nederland kittens massaal, "extreem vaak", op straat dumpt. De asielcentra zitten overvol. Bij de dierenambulances luiden ze de noodklok. Niet alleen vanwege alle kittens overigens, ook oudere katten die bovendien niet verwilderd zijn komen binnen. Met andere woorden: mensen willen van hun spinnende viervoeter af en dus hop: bij het grofvuil ermee.

Triest. Bij de Partij voor de Dieren zien ze dit om even een punt te maken. "Als de minister in 2018 de wens van de Tweede Kamer had uitgevoerd, was het probleem veel minder geweest." Destijds stemde de Kamer vóór een motie van de Partij voor de Dieren om te kijken naar een verplichte bedenktijd voor de aanschaf van huisdieren. Maar ja, deed de minister luisteren? Nee, natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml