Nederlands trio in Spanje opgepakt met superveel MDMA
Buitenland

Nederlands trio in Spanje opgepakt met superveel MDMA.

In Spanje zijn dit weekend drie Nederlanders opgepakt met 38 kilo pure MDMA op zak. Met MDMA kan je de drug XTC maken. De hoeveelheid genoeg om zeker 200.000 XTC-pillen te maken.

De politie in Spanje pakt met enige regelmaat Nederlanders op met drugs, maar nog nooit was de hoeveelheid MDMA zo groot. Dat weet De Telegraaf dan weer.

Twee busjes

De Spaanse hermandad had dit trio al enige tijd op het oog, omdat ze vermoedden dat het drietal wel eens iets met drugs te maken zouden kunnen hebben. Toen onze landgenoten in een busje stapten in Fuengirola grepen de petten in. Door de spullen die de drie op zak hadden, kwam de politie ook een tweede busje op het spoor. In verborgen plekken in de bus trof de Spaanse politie nog eens 17 zakken van in totaal 34 kilo MDMA.

Ook hadden de mannen een apparaat op zak waarmee ze de pillen konden maken. Daarnaast hadden ze een kleine 1.800 euro aan cashgeld op zak. Harddrugs smokkelen is in Spanje ontzettend hard verboden.

Niet voor het eerst

In 2014 werden twee Nederlanders veroordeeld voor het smokkelen van maar liefst 50.000 XTC-pillen. De twee moesten tot wel zes jaar brommen voor het vervoeren de pillen in een brandstoftank. De pillen waren bedoeld om te verkopen op party eiland Ibiza.

Alle artikelen geladen. Overzicht →