Upd: Verdachte Stockholm opgepakt
Buitenland

Upd: Verdachte Stockholm opgepakt.

In Drottninggatan, een drukke winkelstraat in het centrum van Stockholm, is een truck op een stel voetgangers ingereden.

Volgens Zweedse media zijn hierbij enkele mensen gewond geraakt. Ook zouden er vijf doden zijn gevallen, hoewel er daarvan slechts drie zijn bevestigd. De politie spreekt van een mogelijke terreurdaad en er is inmiddels een verdachte aangehouden. Het metroverkeer is voorlopig stilgelegd. Er wordt aangeraden het centrum van Stockholm voorlopig te mijden.

Update 18.56 uur: De politie heeft zojuist een foto vrijgegeven van de man die vermoedelijk zij verantwoordelijk achten voor de terreurdaad. Op dit moment is er ware klopjacht op de man, zo weet de Telegraaf. Ook is er volgens de Zweedse politie tot op heden nog niemand gearresteerd.

Update 20.55 uur: In het noorden van Stockholm is een man opgepakt die zegt verantwoordelijk te zijn voor de terreurdaad in de Zweedse hoofdstad. De verdachte zou lichte verwondingen hebben, zo meldt Aftonbladet. Het dodental is vooralsnog vastgesteld op drie. Vijftien gewonden liggen in het ziekenhuis, waarvan negen met zeer ernstig letsel.

Meer informatie volgt. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →