Truckers zijn illegale passagiers beu
Buitenland

Truckers zijn illegale passagiers beu.

De transportsector is het beu: de vele verstekelingen en overvallen maken het werken als vrachtwagenchauffeur erg lastig, en gevaarlijk.

Daarom hebben truckers de meest zinloze actie denkbaar gehouden: ze hebben in Brussel een petitie overhandigd aan EU-parlementariërs vanwege problemen met illegalen die als verstekeling naar Engeland proberen te komen. Ze eisen meer beveiligde parkeerplaatsen, meer bescherming en stellen een Europees telefoonnummer en app voor noodgevallen voor.

LOL. Right. Europarlementariërs, die staan echt alleen dichtbij de gewone man om het belastinggeld voor hun royale onkostenvergoedingen uit hun zakken te kunnen scheppen. Nice try jongens.

De chauffeurs hebben vooral last bij Calais en Duinkerken, waar illegalen proberen in hun wagen te klimmen, waarbij de chauffeurs soms worden belaagd. Ook Hoek van Holland en IJmuiden zijn niet meer veilig. Als chauffeurs ongemerkt toch een verstekeling meenemen die wordt betrapt in Engeland, zijn ze nota bene zelf het bokje en riskeren een boete of celstraf.

Wat de chauffeurs beweegt om hulp te zoeken bij degenen die niet alleen verantwoordelijk zijn voor het probleem, maar het met de open grenzen ook doodleuk in stand houden, is verder niemand duidelijk. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →