Trump: aanslagpleger New York moet dood
Buitenland

Trump: aanslagpleger New York moet dood.

Het volgende bericht is niet geschikt voor donateurs van Amnesty International.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft nul komma nul compassie met de dader van de aanslag in New York. Hij wil daarom dat de 29-jarige Oezbeekse immigrant Sayfullo Saipov ter dood wordt veroordeeld.

Het bebaarde onderkruipsel, naar eigen zeggen groot fan van Islamitische Staat, reed eergisteren met een pick-up truck acht mensen dood. Hij had speciaal Halloween uitgekozen, omdat hij daarbij meer mensen op straat verwachtte.

Na zijn daad op de Hudson River Greenway, zou Saipov graag nog meer slachtoffers hebben willen maken. Hij zou ter hoogte van Brooklyn Brigde nogmaals op mensen hebben willen inrijden.

Zover kwam het gelukkig niet. De politie schoot de terrorist neer. Nu hij in het ziekenhuis herstellende is van zijn schotwond(en), zou hij hebben verzocht een vlag van Islamitische Staat boven zijn ziekenhuisbed te mogen ophangen. Het staat er echt, mensen.

Gisteren verscheen de mesjogge terreurliefhebber in een rolstoel voor de rechtbank, waar hem een aanslag uit naam van Islamitische Staat verweten wordt. Saipov besloot maar gewoon te zwijgen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →