Trump: Bouw een muur in Sahara tegen migranten
Buitenland

Trump: Bouw een muur in Sahara tegen migranten.

Hij denkt ook alleen maar in oplossingen, die Donald Trump. Zo heeft hij naar eigen zeggen dé oplossing voor de vele migranten die vanuit Afrika Europa willen bereiken: bouw een muur.

De Spaanse minister Josep Borrell (Buitenlandse Zaken) bracht dit naar buiten. Ook zei hij dat hij de President of the United States direct duidelijk heeft gemaakt niet enthousiast te zijn over het voorstel. De woestijn heeft zoals u waarschijnlijk wel weet een lengte van duizenden kilometers.

Maar hee, niks mee te maken. Die muur tussen de VS en Mexico is ook zo'n succes tenslotte (oh, wacht...). Overigens, waarom komt dit nu naar buiten vraagt u zich af? Borrell sprak deze week op een lunch zich uit tegen het sluiten van havens voor boten met migranten. Dat zou niet de manier zijn om problemen rond migratie op te lossen.

"En het bouwen van een muur in de Sahara, zoals president Trump me laatst adviseerde, is dat ook niet", aldus de Spaanse minister. De Amerikaanse ambassade in Madrid heeft nog niet gereageerd op het 'advies' van Trump.

Alle artikelen geladen. Overzicht →